Всеукраинская доска бесплатных объявлений, бесплатные частные объявления Украина, обьявления по городам, региональная доска объявлений, промышленные бесплатные доски объявлений

Адвокат - Киев

Срок подачи: 26-07-2012

Цена:

$100

Тип:

Продам, предлагаю

Раздел:

Юридические услуги

Просмотров: 192

Откликов: 0

Цивільне законодавство — це система нормативних актів, які містять цивільно-правові норми.

Цивільне право — це сукупність юридичних норм. Цивільне законодавство — система нормативних актів. Цивільне право — внутрішня форма права, зміст якого визначається соціально-економічними особливостями суспільних відносин, що ним регулюються; цивільне законодавство — зовнішня форма права, тісно пов'язана з його змістом. Отже, цивільне право становить зміст цивільного законодавства, а останнє є формою вираження цивільного права.

До основних законів належать Конституції. Прийнята 28 червня 1996 р. нова Конституція України як своєрідний суспільно-політичний договір принципово змінює політико-правову ситуацію в Україні на краще. Вона відкриває реальні можливості створення і розвитку справжнього громадянського суспільства в країні.

Після Конституції України вищу юридичну силу мають закони.

Стаття 11.Цивільного Кодексу України « Підстави виникнення цивільних прав та обов'язків»

1. Цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки.

2. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є:

1) договори та інші правочини; 2) створення літературних, художніх творів, винаходів та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності; 3) завдання майнової (матеріальної) та моральної шкоди іншій особі; 4) інші юридичні факти.

3. Цивільні права та обов'язки можуть виникати безпосередньо з актів цивільного законодавства.

4. У випадках, встановлених актами цивільного законодавства, цивільні права та обов'язки виникають безпосередньо з актів органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим або органів місцевого самоврядування.

5. У випадках, встановлених актами цивільного законодавства, цивільні права та обов'язки можуть виникати з рішення суду.

6. У випадках, встановлених актами цивільного законодавства або договором, підставою виникнення цивільних прав та обов'язків може бути настання або ненастання певної події.

ТЕЛЕФОНУЙТЕ ЗАРАЗ!

Рекомендуй другу!

Похожие объявления

  • 08-06-2017

    20:43

    Продам, предлагаю
    1 ГРН.
  • 02-10-2012

    23:06

    Продам, предлагаю
  • 01-08-2016

    14:23

    Продам, предлагаю
  • 16-09-2018

    19:01

    Продам, предлагаю
    200 ГРН.
  • 02-10-2012

    23:32

    Продам, предлагаю
Подать объявление
VIP Объявления

Справка

Статистика

Всего в базе объявлений 161330

за месяц 2648

за сутки 231

Пожаловаться на объявление
Причина жалобы:
Введите код на картинке: Введите код на картинке
Запрос выполняется. Пожалуйта, подождите.